7 oktober 2015

Wim Heinen geslaagd met zijn hond voor het certificaat Politiehond 1

Op zondag 4 oktober 2015, toevallig ook Werelddierendag, is Wim Heinen uit Ooij met zijn hond PACO geslaagd voor het examen politiehond 1. Dit vond plaats op het terrein van Politiehondenvereniging Ruurlo. Er deden in totaal 8 combinaties aan deze keuring mee. Vier hiervan kwamen uit de Kring Nijmegen & Omstreken. Het weer was prachtig en om 09.00 uur werd begonnen met de vooroefeningen, springen, zoeken afliggen stil zijn voorwerp bewaken en zwemmen. Daarna het revieren naar een kist met menselijke lucht en naar in het bos verstopte pakwerker. Op deze oefening liet PACO behoorlijk wat punten liggen. Het spectaculaire stelwerk begon om 14.00 uur en hier was PACO ijzersterk in zijn bijtoefeningen. Hij had geen zin om terug te keren bij de oefening terugroepen ondanks dat Wim zijn keel schor schreeuwde om terug te komen. Het was een geslaagde dag voor de Politiehonden vereniging MTVUO uit Beek. Om ongeveer 17.30 uur werd de uitslag bekend gemaakt en PACO had het fel begeerde certificaat met 370 punten. Wij hebben er met de meegereisde clubleden nog een op gedronken en veel plezier gemaakt, aldus Wim HeinenDSC_8846 Paco naam.