7 oktober 2015

Autoslopers uit Millingen aan de Rijn veroordeeld.

Een 47-jarige man uit Nijmegen en zijn 22-jarige zoon , die een autosloperij in Millingen hadden, zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen  van respectievelijk 4 jaar en 2 jaar (waarvan 10 maanden voorwaardelijk). Vader en zoon hadden een autosloperij aan het Molenveld  in Millingen,  die volgens de rechtbank een dekmantel was voor verschillende criminele activiteiten. Zo zijn er lange tijd en op grote schaal gestolen auto’s en onderdelen opgekocht en doorverkocht. Het verdiende geld werd in het bedrijf gestoken én er werden luxe voertuigen van gekocht.De rechtbank vindt hiermee witwassen bewezen. Daarnaast zijn de 2 veroordeeld voor heling, drugs- en wapenbezit, wietteelt en het vervoeren van hennep. In de autosloperij  werd in december 2013 een onderzoek gedaan door politie en justitie met ondersteuning van personeel van de landmacht. Daarbij werd behalve een wietplantage ook 8,5 kilo amfetamine (speed), ruim 13 kilo wiet en 2 vuurwapens gevonden. Uit getapte telefoontjes blijkt dat het duo ook drugs liet vervoeren naar onder meer Duitsland. De rechtbank vindt al deze zaken voldoende bewezen. Ook mag de vader zijn beroep 8 jaar niet meer uitoefenen. De volledige bedrijfsvoorraad van de autosloperij in Millingen is in beslag genomen en verbeurd verklaard. Het pand is inmiddels door een ander bedrijf in gebruik genomen.DSC_3841politieactie