15 september 2015

Open Monumentendag bij het Kerkje van Kekerdom.

Kekerdom kan terugkijken op een zeer geslaagde Monumentendag 2015. Drommen bezoekers hebben kennisgemaakt met het historische dertiende-eeuwse kerkje en haar prachtige Smitsorgel. Dat Smitsorgel vormde in haar 150-jarig bestaan het middelpunt van een groots opgezette orgel- en oogstfeestdag. In de kerk demonstreerde de directeur van Verschueren Orgelbouw B.V., het bedrijf dat recent het orgel heeft gerestaureerd, hoe een orgel werkt en liet hij de prachtige klanken van het Smitsorgel horen. Op het Pastoor E. Smits plein konden de bezoekers allerlei verse oogstproducten uit eigen omgeving kopen en genieten van koffie en taart, een drankje, een broodje speenvarken, en ter plaatste gebakken pizza’s. Het feest werd ’s avonds afgesloten met een orgelconcert van de begenadigde organist Susanne Paulsen. Herman Leensen maakte de foto’s. zie de foto’s.DSC_9127Kekerdom naam (Large)