13 september 2015

Laatste kans! Stem op de Thornsche Molen

Toen in september 1944 tijdens de operatie Market Garden de Waalbrug in Nijmegen werd veroverd en gered van de ondergang ging de Thornsche Molen in het nabij gelegen Persingen samen met zijn hele buurtschap in een zee van vlammen ten onder. Nu, 70 jaar later is de herbouw van deze molen in volle gang. Door Uw stem op onze molen uit te brengen kunt U dit project ondersteunen waarbij er door U een molenweekend kan worden gewonnen. Help ons het kleinste dorp van Nederland weer groot te maken en toekomst te halen uit het verleden. Elke stem is één euro waard en voor winnaar is er 50.000 euro. Breng Uw stem uit via http://www.molenprijs.nl/molen_persingen.php    door gebruik van Uw E-mail adres.  – Klik op de knop “Thornsche molen”  – U ontvangt een E-mail en klikt op de verificatie link – Uw stem is bevestigd en geldig. Stemmen kan nog tot 12 oktober 12:00 uurstem
De Thornsche Molen in Persingen (Gelderland)
Vlakbij de Duitse grens, in de Ooijpolder & Gelderse Poort wordt hard gewerkt aan de herbouw van de Thornsche Molen. Behalve de molen wil de gelijknamige Stichting ook ‘het plekje bij de molen’ terug om te genieten van het weidse landschap Ooijpolder en van (Internationale) fiets- en wandelroutes – waaronder het Pieter Pad – welke langs de Molen lopen.
Tot 23 september 1944 stond de Molen op deze plek. Bij de gevechten tijdens Market Garden wordt de vijf eeuwen oude Molen en het gelijknamige buurtschap verwoest. Met de herbouw wordt ook de 500 jaar geschiedenis van oorlogen, dijkdoorbraken en smokkelaffaires weer tot leven gewekt. Om deze rijke geschiedenis over de Molen te laten zien wil de Stichting een Informatiecentrum inrichten. Dat is haar inzet in de molenprijs.
Hoewel de molen eind 2015 weer zal schitteren op de dijk, het Infocentrum helaas nog niet. Met jouw stem zorg je er voor dat je hier kunt genieten van een onvergetelijk bezoek aan het Infocentrum.
Help jij ons deze unieke plek compleet te maken. Iedere stem is in ieder geval één euro waard!!!