13 september 2015

Bijeenkomst Langer “zelfstandig wonen” in Beek.

 Haalt u de 6 ontmoetingen per dag?  Dat was één van de vragen die vandaag gesteld werden tijdens de bijeenkomst “langer zelfstandig wonen” in het Kulturhus Beek. Elkaar ontmoeten en een praatje maken, elkaar zien en weten dat alles goed gaat, contacten in de buurt zijn zaken die  belangrijk zijn  voor ouderen die zelfstandig wonen.  Tijdens de bijeenkomst is er aan de hand van 4 thema’s ; Vervoer, Veiligheid, Ontmoeting  en Ondersteuning, in kleinere groepen gesproken over uitdagingen en oplossingen rondom het langer zelfstandig wonen van ouderen. Het was een mooie inspirerende middag waarop een aantal zaken naar voren zijn gekomen die opgepakt kunnen worden door Helen Toonen en Petra Kregting als opbouwwerkers in Beek. Samen met buurtbewoners kan er geïnvesteerd worden op bijvoorbeeld de openbare ruimte maar ook op een sociale kaart. Daarnaast was de middag een mogelijkheid voor meerdere lokale professionals om zich voor te stellen. Bewoners konden bijvoorbeeld  in gesprek met medewerkers van het Sociaal Team maar ook met een notaris e.a . Ook wethouders Sjaak Thijssen van de gemeente Groesbeek kwam langs om mee te praten. Kortom een geslaagde bijeenkomst. Was u verhinderd maar heeft u  wel interesse in de thema’s of wilt u iets bijdragen in Beek-Ubbergen neem dan contact op met Helen Toonen 06-16289816 of Petra Kregting 06-53764809. zie de foto’sDSC_9169 Samen naam