13 september 2015

Dag van het Landschap in Berg en Dal

Open Monumentendag is dit jaar op 12 en 13 september, met als landelijk thema Kunst en Ambacht. De Open Monumentendag in de gemeente Groesbeek valt samen met de Landschapsdag. Op verschillende locaties vinden in de gemeente Groesbeek activiteiten plaats. Deze activiteiten worden georganiseerd door organisaties die zich bezig houden met natuur, landschap en historie. In Berg en Dal werd op 12 september een wandeling georganiseerd door de Stichting Heemkunde Berg en Dal langs de historische punten, waar uitleg werd gegeven door Geert Fleuren. De wandeling duurde ongeveer  1½ uur en eindigde voor het voormalige hotel Hamer. Daar werden ze opgewacht door mevrouw Sillessen, die klaar stond met eigen gemaakte “heimandjes”, waarvan er één onder de deelnemers werd verloot. De andere mandjes konden voor een klein bedrag worden gekocht. Heimandjes werden vroeger vaak gemaakt door inwoners uit deze streek en met name in Groesbeek en omgeving. zie de foto’s DSC_9120 heimandjes naam