12 september 2015

Info Euregio Vrijheidswandeling Stichting Wandelen in Vrijheid

De Euregio Vrijheidswandeling vindt plaats op zondag 20 september 2015. De wandeltocht wordt georganiseerd door stichting Wandelen in Vrijheid, in samenwerking met het Nationaal Bevrijdingsmuseum Groesbeek en Euregio Rijn –Waal. Bij dit jaarlijks terugkerende wandelevenement in september in Groesbeek wil Stichting Wandelen in Vrijheid de nadruk leggen op het beleven van vrijheid, democratie en mensenrechten. Als ook het blijvend levend houden van de herinnering en het bevorderen van de positieve betrekkingen tussen Nederland en Duitsland.
De monumenten ,herdenkingspunten en vooral ook de zo herkenbare en  tot nadenken aanleiding gevende begraafplaatsen in Nederland ( Groesbeek) Canadian war Cemetery & Memorial en in Duitsland (Kleef) Donsbrüggerheide  zijn daarom belangrijk aanwezig op /of in de nabijheid van de routes . Alle wandelaars hebben gratis entree tot het Nationaal Bevrijdingsmuseum in
Groesbeek. Het streven is ook , om samenwerking te bewerkstelligen tussen Duitse en Nederlandse wandelliefhebbers daarom is er een start -rustplaats in Duitsland aan de route toegevoegd, waarmee het internationale karakter van de wandeling vorm heeft gekregen. Euregio Rijn –Waal wil de sociale contacten tussen Nederlanders en Duitsers stimuleren en steunt dit grensoverschrijdende wandel initiatief, vandaar de naam Euregio Vrijheidswandeling. Voor meer info , zie onze website : www.wandeleninvrijheid.nl .Voor Euregio Vrijheidswandeling willen we in 2015 graag meer contacten  en samenwerking met grensbewoners / organisaties /scholen . Hiervoor kunt U contact opnemen met Stichting Wandelen in Vrijheid. Mevr.Mariet Wouters Wolken
Zonnebloemstraat 1, 6561WJ Groesbeek, 024-3229966 -06-15168899, wandeleninvrijheid@outlook.comEuregio_Vrijheidswandeling_2015-DGB