6 september 2015

Evert Ruiter (D66 Berg en Dal) en Mireille Tijkorte (Voor Berg en Dal) treden terug als raadslid.

Evert Ruiter, fractieleider van D66 in de gemeente Berg en Dal (Groesbeek), legt na de komende raadsvergadering op 17 september zijn taak als raadslid neer. “De uitslagen van de gemeenteverkiezingen in november en de samenstelling van de huidige raad vragen om een andere aansturing” aldus Ruiter. “Jarenlang heb ik met veel plezier en gedrevenheid in de gemeente Beek-Ubbergen oppositie mogen voeren. Nu we met een nieuwe enthousiaste fractie gestart zijn met de voorbereiding van het programma 2018-2022 heb ik besloten dat dit het juiste moment is om me terug te trekken en op de achtergrond de fractie te steunen.” In juni heeft Ruiter de fractieleden geïnformeerd over zijn persoonlijke besluit. De reacties waren volgens hem hartverwarmend. De fractieleden vinden zijn vertrek jammer, maar hebben er ook veel begrip voor na ruim 5 jaar hard werken in de raad en daarbuiten. Ruiter gaat de lokale politiek overigens niet volledig verlaten. De fractie blijft graag gebruikmaken van zijn kennis en ervaring. Op landelijk niveau zal de fractievoorzitter actief blijven in de Van Mierlo Stichting, de wetenschappelijke denktank van D66. Ruiter: “Sinds vele jaren heb ik mijn bijdrage geleverd aan een partij waarin ruimte is voor een ondernemende en een eigentijds democratische zienswijze. Dat zal niet veranderen, dus met trots geef ik het stokje door aan de volgende generatie. Ik wil kiezers en fractie danken voor het in mij gestelde vertrouwen”. De fractie van D66 Berg en Dal is in samenspraak met de D66 afdeling Rijk van Nijmegen, geslaagd in het vinden van een opvolger van hun fractievoorzitter: Tessa Vorderman. Ook zij is al jarenlang actief in voormalig gemeente Ubbergen en nu carrousel lid in de gemeente Groesbeek – Berg en Dal. Bij de partij “Voor Berg en Dal” verandert er in september ook iets: Mireille Tijkorte stelt haar raadszetel ter beschikking. Daarvoor komt Ellen van Broekhoven-Grutters in de plaats. De gemeenteraad van Groesbeek – Berg en Dal telt 23 raadsleden. D66 heeft er één, Voor Berg en Dal 2.  Burgemeester Harry Keereweer sprak hen bij zijn afscheid zondag tijdens de brunch met de raadsleden en wethouders nog even toe en bedankte hen voor hun inzet. DSC_6277 Mireille Tijkorte naam DSC_5162 Evert Ruiter naam