31 augustus 2015

EMM Kekerdom heeft een nieuw Koningspaar.

Op zondag 30 augustus vond bij schutterij EMM in Kekerdom  het koningsschieten plaats. Het oude koningspaar, Rita en Toon van Haaren en het keizerspaar Ruud Schaminee en Esther Wolvers gingen samen met de schutterij in optocht door het dorp onder de muzikale begeleiding van een gelegenheidstamboerskorps, dat bestond uit leden van Fanfare Ons Genoegen en tamboers van EMM. Ook wethouder Ria Barber van de Gemeente Groesbeek en Pastoor Smits liepen mee in de optocht. Eindbestemming was de wei van Jan Sanders, waar het koningssschieten plaats vond. Daar werd de muzikale noot verzorgd door Fanfare UNA onder leiding van Peter Wintjes. Koning werd Jelle Hampsink. Samen met zijn vriendin Marlou Haukes zal hij het komende jaar het koningspaar van Schutterij EMM vormen. Jeugdkoningin werd Isa Haukes. Ook waren er 3 jubilarissen te weten Henk van Haren 50 jaar lid, oud bestuurslid en tevens jarenlang de vogelmaker van EMM Kekerdom. Harm Haukes 40 jaar lid, een trouw lid en EMM kan altijd een beroep doen op zijn bedrijf in verband met vervoer van spullen of het lenen van kapwagens voor evenementen en Astrid van de Broek 25 jaar lid, lang actief deelnemer aan schietcompetitie geweest, maar nu een trouw lid van onze vereniging. Maandag was er een druk bezocht matinee, maar er was ook nog even tijd voor het maken van foto’s van het nieuwe koningspaar, de jeugdkoningin en hun familie. zie de foto’s. DSC_3543 Koningspaar en prinses