1 september 2015

Europees Koningschieten en schuttersfeesten in het Duitse Peine.

Het afgelopen weekend stond het Duitse Peine (bij Hannover) bol van de schuttersactiviteiten.  Schutterijen en gilden uit Duitsland, Nederland, België, Polen, Oekraïne, Zweden e.a waren daar samen gekomen om gezamenlijk het feest van de “verbroedering”te vieren. Op zaterdag was er het koningschieten, gevolgd door een feestavond en de zondag stond in het teken van de optocht. Ongeveer 400 schutterijen en gildes liepen in deze optocht mee. Vanuit de gemeente Groesbeek deden de schutterijen OEV uit Millingen aan de Rijn, St. Hubertus uit de Horst en Eendracht Ooij mee. Ook het koningspaar van de Kring Rijk van Nijmegen de Betuwe deed samen met het kringbestuur mee. zie de foto’s van zaterdag deel 1. zaterdag deel 2 ; zaterdag deel 3;  zondag deel 1; zondag deel 2;  zondag deel 3; zondag deel 4 ; deel 5DSC_2682 schutterij Peine naam