22 juni 2015

De Nevengeul en oprit Waalbrug

Voordat de nieuwe oprit officieel wordt aangesloten op de Waalbrug , heeft de Berg en Dalse fotograaf Onno Swart op vrijdag 19 juni,  tussen de buien door,  weer een rondje gemaakt langs de mooie bouwwerken. De lantarenpalen en verkeerslichten staan al op hun plaats en ze waren nu druk bezig met het plaatsen van de hekwerken langs de oprit richting Waalbrug. Om 19.00 uur was de Waalbrug volledig afgesloten voor al het verkeer i.v.m. de nieuwe aansluiting. Al het verkeer werd daarna omgeleid via de nieuwe brug “de Oversteek”. Fietsers en wandelaars konden via de “Snelbinder”.  Na 2 jaar zal tevens de oude omleiding worden weggehaald. Maandag morgen om 05.30 uur zal de burgemeester van Nijmegen H. Bruls de nieuwe aansluiting openen. In de periode van mei 2016 tot eind 2017 zal er groot onderhoud worden gepleegd aan de Waalbrug en in die tijd zijn er maar 2 rijbanen beschikbaar. Zie de foto’s van Onno Swart.Oversteek8 - 101 naam