4 mei 2015

Herdenking Joodse slachtoffer Kitty de Wijzeplaats te Nijmegen

Maandagavond vond op de Kitty de Wijzeplaats te Nijmegen de jaarlijkse dodenherdenking plaats van de Joodse slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Naast burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen was de heer Martin Schulz, voorzitter van het Europese parlement aanwezigen beiden lazen, samen met nog enkele andere mensen, de namen voor van tijdens de Tweede Wereldoorlog vermoorde Nijmeegse joden. Deze keer werden de bloemstukken gelegd onder het onlangs nieuw aangebrachte monument met namen van de slachtoffers. De kinderen daarentegen legden wel bloemen bij het monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers. zie de foto’s DSC_2719kitty de wijze naam

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.