3 mei 2015

Paul Derith uit Mehr (Dld) nieuwe Grenslandkoning

Tijdens het zaterdag in Beek gehouden “Grenzlandschieten” is Paul Derith van Schützenverein Mehr (Dld) de nieuwe Grenslandkoning geworden. De organisatie van dit tweejaarlijkse evenement was dit jaar in handen van schutterij BUB uit Beek en vond plaats op het terrein achter het Kulturhus in Beek, terwijl het officiële gedeelte in het Kulturhus zelf plaats vond. Daar werden de 14 deelnemende schutterijen uit de grensstreek van Duitsland en Nederland ontvangen en bracht burgemeester Harry Keereweer met de erewijn een toast uit. Omstreeks 14.00 uur werd gestart met de schietwedstrijden. Na afloop was er een gezamenlijke rondgang door Beek, terwijl op het terrein van verzorgingshuis ’t Höfke het defilé plaats vond. Einduitslag van het Koningschieten. Grenslandkoning 2015: Paul Derith van Schützenverein Mehr;  Grenslandkoningin 2015: Inge Steins van St. Johannes – Schützenbruderschaft 1532 Nütterden;  Grenslandjeugdkoning 2015: Patrick Heesen van Schützenverein Mehr.  zie de foto’s deel 1deel 2;  deel 3deel 4; deel 5; deel 6rondgang dl 1;  rondgang dl 2; rondgang deel3;  prijsuitreiking. DSC_1620 Grenslandkoning naam