3 mei 2015

Bevrijdingsmuseum: Grensoverschrijdend herdenkingsconcert met boekpresentatie

Het is in mei 70 jaar geleden dat Nederland en Europa werden bevrijd. Dankzij de inzet van geallieerden en verzetsmensen kregen wij onze vrijheid terug. Dit wordt in het Bevrijdingsmuseum uitgebreid herdacht en gevierd. Daarom was er op 2 mei een “Grensoverschrijdend herdenkingsconcert” m.m.v. o.a. van het Sankt C├Ącillienchor van de Sankt Johannes Baptistkerk uit het Duitse Wyler met Nederlands Symfonieorkest o.l.v. Theo Giesbers. Tijdens deze avond werd door Paul Scharp een inleiding gehouden over het nieuw uitgebrachte oorlogsdagboek “Oorlogsdagboek van Petronella Dozy” dat in de oorlogsjaren was geschreven door zijn oudtante. Na de inleiding overhandigde hij het eerste exemplaar aan burgemeester Harry Keereweer. zie de foto’s DSC_1706 Oorlogsdagboek naam

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Geef een reactie