Vandaag is het landelijk verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland op veel basisscholen in Nederland gehouden. Ook de basisschool OPWEG in Ooij deed hier aan mee. 29 kinderen van groep  7 van deze school, die het afgelopen half jaar verkeersles hebben gehad van Henk Baron, legden zowel de schriftelijke verkeersproef als het fietsexamen af. Voordat ze mochten gaan fietsen werden eerst de fietsen gekeurd, waarbij 2 fietsen afgekeurd werden. Deze beide leerlingen moesten hun examen op een geleende fiets afleggen. Onderweg werden de leerlingen gecontroleerd door 6 ouders, die als vrijwilliger langs de route stonden.  Nu is het nog even spannend voor de leerlingen want op dinsdag 21 april a.s. zullen ze, als ze geslaagd zijn, tijdens een feestelijke bijeenkomst in de school, hun diploma uitgereikt krijgen uit handen van burgemeester Harry Keereweer van de gemeente Groesbeek. Tot dat ogenblik moeten ze nog op de uitslag wachten. Ze konden in ieder geval onder perfecte weersomstandigheden fietsen. Zie de foto’s gemaakt door Herman Leensen. DSC_3453 verkeersexamen 2015 naam