25 maart 2015

Gemeente Groesbeek wint voorlopig kort geding over fietspad.

Het kort geding dat de gemeente Groesbeek heeft aangespannen tegen de staat over het omstreden fietspad in het Groesbeeks bos, heeft nog geen duidelijkheid verschaft over de vraag of het pad eind vorig jaar al dan niet rechtmatig is aangelegd. De Arnhemse rechtbank heeft woensdag 25 maart uitspraak gedaan en daarbij kwam er uit, dat het ongeveer 2 kilometer lange fietspad richting Molenhoek voorlopig gebruikt mag worden door fietsers. De gemeente Groesbeek stapte vorige week voor een spoedzitting naar de Arnhemse rechtbank om een dwangsom van 150.000 euro van tafel te krijgen. Die boete was de gemeente opgelegd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, een afdeling van het ministerie van Economische Zaken. Dit omdat het fietspad illegaal zou zijn aangelegd in een leefgebied van de zandhagedis, de gladde slang en de Hazelworm. Dit zijn beschermde diersoorten die overreden zouden kunnen worden door fietsers. De dwangsom is voorlopig van tafel, maar de strijd is nog niet gestreden.DSC_3079 fietspad Groesbeek naam