2 maart 2015

OPENING VLINDERTUIN bij de Speulplek in Ooij

Op zaterdag 21 maart a.s. zal op de Speulplek aan de Rietlanden in Ooij de nieuwe Vlindertuin geopend worden. Vanaf 14.45 uur wordt er verzameld en vanaf 15.00 uur start een meespeelverhaal met een gigantische bloemendame. Op donkere winteravonden kwam de vlinderwerkgroep al met gevleugelde gedachten bijeen. Brainstormen, en puntjes op de i zetten, zodat tijdig de nodige bestellingen gedaan konden worden. Grondige voorbereidingen, want op de eerste lentedag gaan de wortels van de verkozen planten en struiken de klei in… om uit te groeien tot een waarlijk vlinderwalhalla! Van heinde en verre gekomen, zullen kleurige fladderaars neerstrijken bij de Speulplek om de heerlijke nectar met hun roltongetjes op te likken. Samen met allerlei vliesvleugeligen, want er komt ook een aantrekkelijk insectenhotel. Deze plantdag wordt alvast een feest; met een vlinder-meespeelverhaal, en jong en oud kan meedoen met diverse activiteiten rond de plek die zich zienderogen zal ontpoppen tot ’n heuse vlindertuin. Met een rietje lurkend aan wat frisdrank, koffie of thee, krijg je alvast een idee hoe heerlijk het zal worden voor ’n gehakkelde aurelia, atalanta, kleine vos of koninginnenpage. Of voor ’n soldaatje, vuurjuffertje, behaarde wants, schorpioenvlieg of pyamazweefvlieg! Bij de |Spar in Ooij is een vlindertekening verkrijgbaar en het is fijn als je deze meeneemt, want we gaan er iets moois mee doen.dagpauwoog tuin0607 (76) (Large)