19 februari 2015

Heksverbranding 2015 Beek.

Volgens traditie werd ook dit jaar de carnaval op dinsdagavond  afgesloten door het verbranden van de heks. Voordat de heks naar beneden gehaald werd deed Prins Noud de Stoute nog een dankwoordje. Prins Noud de Stoute en Jeugdprins Tijn de Heckeketel hebben vervolgens samen de heks naar beneden gehaald in aanwezigheid van veel carnavalsvierders. Dit was, na een lange carnaval, een zware klus.  Voordat de heks verbrand werd,  kreeg zij nog een afscheidskus van Prins Noud de Stoute. Ook dit jaar was de prins van Berg en Dal met zijn pages weer aanwezig bij de traditionele afsluiting. Na het verbranden van de heks werd er nog veel nagepraat en kwam er bij diverse carnavalisten een enkel traantje in de ogen. In Beek kan men terugzien op een gezellig carnaval en ze kijken al weer uit naar het volgende carnavalsseizoen. Willy Bos maakte de foto’s. zie de foto’s.Heksverbranding_17