29 januari 2015

Een lied voor en over Gelderland

Wie schrijft, zingt en speelt de mooiste en beste Ode aan Gelderland? Die oproep plaatste Netwerk Gelderland een tijd geleden met als doel om naast de discussies over de politiek rondom de verkiezingen voor Provinciale Staten op 18 maart, ook de creatieve snaar van Gelderlanders te beroeren. Bij de organisatie zijn de eerste inzendingen binnengekomen. Maar er kan nog veel meer bij. Op 18 maart, tijdens de uitslagenavond van de verkiezingen in het Huis der Provincie in Arnhem mogen de beste drie optreden en zal de winnaar bekend worden gemaakt. Voor de muziekwedstrijd Ode aan Gelderland is een aparte website ontwikkeld www.netwerkgelderland.nl/odeaangld. Daarop is alle informatie te vinden voor de deelnemers en ook zijn de ingestuurde muzikale producties daar te beluisteren. Vanaf 25 februari kan het publiek stemmen. Op 14 maart zal de jury de top 5 bekend maken met de meeste publieksstemmen.1-animaatjes-muziek-40799-001

Op 18 maart kiest de jury de winnaar van de Ode aan Gelderland.  Meedoen en winnen betekent naast exposure in lokale en provinciale media als De Gelderlander en Omroep Gelderland, ook kans maken op een juryprijs van € 1.000,- euro. De publiekswinnaar krijgt een dag in de studio van iBeat Recording Studio. Inzendingen kunnen worden ge-upload naar de website van Netwerk Gelderland. Daar is ook al te beluisteren wat er tot nu is ingestuurd. Ga naar www.netwerkgelderland.nl/odeaangld/inzendingen .  Eén van de voorwaarden is dat in het lied in ieder geval het woord ‘Gelderland’ moet voorkomen. Solisten, groepen, rappers, iedereen kan meedoen. Hou er rekening mee dat de inzending op 18 maart live moet worden gebracht. Alle voorwaarden zijn te vinden op de website van Netwerk Gelderland. De inzendtermijn sluit op woensdag 25 februari. Doe mee en laat Gelderland letterlijk in muziek uitbarsten.