29 januari 2015

Kekerdoms project gaat voor “Kern met Pit”

Een werkgroep in de Jan Arntzstraat – onderdeel van Vitaal Kekerdom – heeft plannen om het braakliggende terrein aan de Jan Arntzstraat in Kekerdom in te richten als een groene ontmoetingsplaats. De plannen werden onlangs aan de inwoners van Kekerdom in het Kulturhus gepresenteerd aan de hand van een prachtige maquette, gemaakt door een lid van de werkgroep. Eind 2014 werd het project onder de naam “Groen (ont-)moet” ingediend bij Kern met Pit. “Kern met Pit” is een initiatief van de KNHM (Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij), waarmee projecten ondersteund worden die erop gericht zijn de directe woonomgeving te verbeteren. Er zijn voorronden per provincie, waarna vervolgens een landelijke verkiezing plaatsvindt. Vanuit de provincie Gelderland werden 28 projecten ingediend. Op zaterdag 24 januari werd het project voor de Jan Arntzstraat door afgevaardigden van de werkgroep gepresenteerd in een bijeenkomst van Kern met Pit in Oosterhout. Door een jury bestaande uit deskundigen van de KNHM werden gedurende 30 minuten allerlei vragen op de werkgroep afgevuurd inzake de uitvoering, de financiering en verdere onderbouwing. Na bekendmaking van de Gelderse winnaar van 2014 – Stichting Gemeenschap in Rietmolen – volgde de bekendmaking van de 15 geselecteerde Gelderse projecten 2015.DSC_9603 Groen Kekerdom (Large)

En jawel, het project Jan Arntzstraat is door! “Dit betekent, dat we ondersteuning krijgen van een adviseur van Kern met Pit, die ons met raad en daad zal bijstaan in het realiseren van het project. Verder betekent dit, dat we een geldprijs ontvangen van 1000 euro, mits we er in slagen om het project in het kalenderjaar 2015 te realiseren. Begin 2016 worden we uitgenodigd om te laten zien in hoeverre we erin geslaagd zijn de plannen uit te voeren”, aldus de initiatiefnemers. Men wil graag het predicaat “Kern met Pit” verdienen. De werkgroep gaat daarom proberen om via fondsenwerving en sponsoren de benodigde middelen binnen te halen. Verder zoekt zij naar vrijwilligers uit Kekerdom die enkele uren willen helpen bij de inrichting van het terrein aan de Jan Arntzstraat. Wil je meedoen of meedenken, neem dan contact op met Bert Bosman (tel. 0481-432967) of mail willekenielen@gmail.com. Op de website www.kernmetpit.nl kun je verdere informatie vinden over Kern met Pit én het project Jan Arntzstraat. Klik hier om direct naar het project te gaan.