18 december 2014

Koninklijke onderscheiding voor burgemeester Paul Wilbers.

Op 18 december tijdens de bijzondere raadsvergadering van de gemeente Ubbergen in dorpshuis de Sprong te Ooij, werd burgemeester Paul Wilbers gedecoreerd. De Gelderse Commissaris van de Koning, Clemens Cornielje, mocht hem vertellen dat hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Wilbers ontving deze Koninklijke onderscheiding voor het vele en inspirerende werk dat hij verzette binnen en buiten zijn functie als burgemeester. De heer Wilbers was vanaf januari 2001 burgemeester van de gemeente Ubbergen. Hij was daarnaast lid van het Hoogwaterplatform, gaf colleges over watermanagement in Amsterdam, was jarenlang voorzitter van volleybalvereniging Ikaros, voorzitter van de Streekcommissie Rivierengebied Ooij, voorzitter van Leader +, en Ambassadeur van het Nationale Landschap Ooijpolder-Groesbeek. ‘U verbond iedereen met elkaar, knoopte alles aan elkaar, kwam als geen ander op voor de belangen van uw burgers, en zette tot ver voorbij de Waal uw gemeente op de kaart,’ zei Commissaris Cornielje in zijn lofrede. ‘U was een geweldige burgemeester. U was de burgervader zonder drempels. U was een groot belangenbehartiger, en een super stimulator.’ Ubbergen vormt vanaf 1 januari 2015 één gemeente met Groesbeek en Millingen a/d Rijn. De heer Wilbers (66) gaat nu met pensioen. zie de foto’s.DSC_2079Lintje Paul Wilbers (Large)