18 december 2014

Gemeentehuis Ubbergen “ontmanteld”.

Vandaag is begonnen met de ontmanteling van het gemeentehuis van de gemeente Ubbergen in Beek. De medewerkers hadden op woensdag al de meeste spullen gepakt en opgeruimd maar deze donderdag waren de verhuizers actief om alle spullen in te laden en gedeeltelijk over te brengen naar het gemeentehuis in Groesbeek. Voor veel medewerkers toch een emotioneel moment. Ubbergen is samen met Groesbeek en het Duitse Kranenburg al jaren bevriend met de Hongaarse gemeente Körmend en daarom wordt een deel van de inventaris aan deze zusterstad geschonken. Enkele medewerkers van deze stad  (burgemeester Bebes van Kormed) waren vandaag dan ook aanwezig om de spullen mee uit te zoeken, samen met Erwin Schmitz, de “Gemeindedirektor” uit Kranenburg. De goederen gaan in twee grote opleggers naar Hongarije. zie de foto’s. (komen nog meer) DSC_1841 gemeente Kormend (Large)