6 december 2014

Burgemeesters vormen levende kerststal in Orientalis

10 burgemeesters uit de omgeving van Nijmegen, inclusief Duitsland, vormden deze zaterdag een levende kerststal in museumpark Orientalis te Heilig Landstichting als opening van “Het Feest van Licht” dat in het museumpark wordt gehouden van 6 december t/m 4 januari. Met hun optreden zetten zij symbolisch het gehele park in het licht. Orientalis is in de decembermaand het toneel van een groots kerstevenement.  Naast de traditionele Kerststallententoonstelling is er een drijvende kerststal, een kerstmarkt, ice-carving, een kerstknikkerbaan, een Maria-ikonententoonstelling, een speciaal voor het Feest van Licht geproduceerde kerstfilm (met o.m. Emile Roemer) programma’s met prominenten als Rob Trip, Arnon Grunberg, Dries van Agt, Ahmed Marcouch en Thomas Verbogt, een literatuurfestival en een hele reeks  muziekoptredens. Het hele park is, met steun van Philips, in het licht gezet. In het park is met lichtjes een route uitgezet, er komt een kunstwerk van allemaal lichtbloemen. In de zondag van het openingsweekeinde wordt ook de Mariafotomozaïek onthuld, een Maria-ikoon samengesteld uit allemaal foto’s van Maria’s uit de wijde regio die deze daarvoor hebben ingestuurd. Veel Maria’s zullen dan ook aanwezig zijn. Voor meer informatie en openingstijden: www.feestvanlicht.nl.  DSC_2225Burgemeesters (Large)