13 oktober 2014

Allerzielenconcerten Projectkoor Heilig Landstichting

Het is inmiddels haast onlosmakelijk met elkaar verbonden: Allerzielen en de bijzondere concerten die het Projectkoor Heilig Landstichting al 10 jaar rond die datum geeft.   Dit jaar is het alweer de 11de keer dat het Projectkoor Heilig Landstichting deze indrukwekkende concerten geeft. Het koor telt deze keer ongeveer 80 zangers. Opnieuw zingen we rond Allerzielen, nu onder de titel “Take my hand”. Ook deze keer wordt in muziek en teksten van uiteenlopende componisten uit zowel religieuze als wereldlijke tradities een aangrijpend verhaal gezongen over elkaar nabij zijn tot het einde toe, over afscheid nemen, verdriet, stilte en eenzaamheid. Maar het is ook een verhaal over troost en hoop, over de kracht van liefde die oneindig is. Een verhaal over een hand, die ons vasthoudt, dwars door de duisternis heen, op weg naar een stralend licht. Concerten dus voor iedereen die een dierbare moet missen of die een ander hierin nabij wil zijn. Concerten die een aanvulling willen zijn op de prachtige vieringen die overal in de kerken plaatsvinden, of een moment voor ieders persoonlijk herdenken.  Het eerste concert vindt op vrijdag 31 oktober plaats om 20.00 uur in de Corneliuskerk aan de Dorpssingel 1, 6641 BE in Beuningen. Zaterdag 1 november is er eerst een concert om 15.00 uur in de Sint Petruskerk aan de Kerkstraat 26, 5410 BC in Uden en ’s avonds om 20.00 uur in de Stifts- und Wallfahrtskirche St. Peter und Paul, Kirchplatz 1, 47559 Kranenburg (D). Op zondag 2 november om 15.00 uur in de Heilig Hartkerk, aan de Kromstraat, 5345 AB in Oss en ’s avonds om 20.00 uur in de Cenakelkerk aan het Pastoor Rabouplein in de Heilig Landstichting. De deuren gaan een half uur voor aanvang open.    Het Projectkoor wordt begeleid door Geert Verhallen en het geheel staat onder leiding van Sophia Brink. De toegang is gratis. Na afloop van het concert wordt uw vrijwillige bijdrage bijzonder op prijs gesteld. “Precious Lord, take my hand, bring me home through the night, through the dark, through the storm, to Thy light”. Van harte aanbevolen!DSCF6552projectkoor (Large)

One Response to Allerzielenconcerten Projectkoor Heilig Landstichting

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.