4 september 2014

Einde van een spoorwegloods.

Voor de passanten is het toch een vreemd gezicht. De oude spoorwegloods van Hubbers aan de Ooysedijk in het Ooijse Schependom te Nijmegen. Woensdag stond er nog een deel en donderdag was het gebouw nagenoeg geheel verdwenen. De belangrijkste onderdelen liggen nog op het terrein en met deze onderdelen moet in januari 2015 weer een nieuw gebouw zichtbaar zijn. Woensdag kwam toevallig een delegatie van de Ubbergse monumentencommissie  met wethouder Ria Barber voorbij en zij namen even de tijd om de sloop (en het conserveren) van het gebouw in ogenschouw te nemen en uitleg te krijgen van dhr. Rob Huijbers, de   eigenaar van het gebouw. Volgend jaar moeten de appartementen, inclusief horeca weer klaar zijn. zie de foto’s.DSC_4906 Huijbers loods (Large)