4 september 2014

Startsein regionale campagne Kijk! afval = grondstof bij de ARN.

De Dar streeft samen met haar gemeenten, waaronder Groesbeek, Ubbergen en Millingen aan de Rijn, naar vermindering van restafval. Om dit te realiseren is gestart met een campagne waarin de boodschap afval=grondstof centraal staat. Dar, ARN en de gemeenten willen inwoners ervan bewust maken dat afval geen afval is, maar een grondstof. Ieder jaar komt er één afvalsoort in de schijnwerpers. Het eerste jaar staat de campagne in het teken van groente- fruit- en tuinafval (gft-afval). Hierbij komen thema’s als de kwaliteit van gft-afval en keukenafval aan bod. De campagne is gericht op zowel voedselverspilling als afvalscheiding. Door afval goed (aan de bron) te scheiden blijft er zo weinig mogelijk restafval over en kan het merendeel van het afval gebruikt worden om weer nieuwe producten van te maken. De aftrap van de regionale campagne is ook het startsein voor het hele jaar door gratis verstrekken van compost op de milieustraten. De compost is gemaakt van het gft-afval van bewoners. Aan de wethouders van de deelnemende gemeenten werden donderdagmiddag bij de ARN in Weurt de eerste zakken compost uitgereikt. Iedere gemeente krijgt daarnaast nog een perenboom waarvan aan de wethouders nu symbolisch een foto werd overhandigd. Voor Ubbergen was wethouder Ria Barber aanwezig en voor Groesbeek wethouder Sjaak Thijssen. zie de foto’s.DSC_4853afval (Large)