22 juli 2014

Romeinse week Orientalis start met ezeltocht vanaf Kelfkensbos in Nijmegen

Op zondag 27 juli organiseren Museumpark Orientalis, Heilig Landstichting en De Ezelboer, Goch-Kessel een unieke ezelwandeling in Romeinse stijl van Nijmegen naar Heilig
Landstichting. De Romeinen, die ezels als lastdieren gebruikten, speelden een belangrijke rol bij de verspreiding van de ezel van Zuid naar Noord Europa. De ezelwandeling is de aftrap voor de jaarlijkse Romeinenweek die van 29 juli t/m 3 augustus in Museumpark Orientalis plaatsvindt. Zo’n 40 Romeinse re-enactors uit heel West-Europa komen op de doordeweekse dagen in Orientalis en herleven de nadagen van het Romeinse Rijk. In het weekend zullen 85 re-enactors een militaire show uitvoeren. Ook is er een Romeinse markt! De wandeling start om 11.30 uur op het Kelfkensbos en iedereen die wil kan zich aansluiten. De deelnemers wordt gevraagd zich als Romein uit te dossen. Na twee uur zal de stoet arriveren in de Romeinse straat van Museumpark Orientalis waar de stoet feestelijk zal worden ontbonden. De deelnemers aan de stoet krijgen een gratis heildronk in de Romeinse herberg. De mooiste Romein(se) wint een dagje mee figureren tijdens de Romeinenweek. Win een dagje figureren Romeinenweek