22 juli 2014

Romeinen uit heel West-Europa in Orientalis

Poster online

Romeinse re-enactors uit heel West-Europa komen eind deze maand naar Museumpark Orientalis om op te treden daar waar eeuwenlang Romeinen hun voetsporen achterlieten in het landschap in en bij Nijmegen. Op Heilig Land Stichting is in de Romeinse tijd een aquaduct gegraven. Dit loopt van Berg en Dal door Heilig Land Stichting, via Orientalis, richting Nijmegen. In de vijfde eeuw gaat het Romeinse Rijk ten onder in West-Europa. Maar de Romeinse soldaten die in deze streek woonden, verdwenen niet uit de  geschiedenis. Hun nazaten werden de eerste ridders. Deze transformatie wordt anno 2014 herdacht met een groots Laat-Romeins Festival. Van dinsdag 29 juli t/m zondag 3 augustus staat het museumpark in het teken van de Laat-Romeinen. Zo’n 40 Romeinse re-enactors uit heel West-Europa nemen Orientalis letterlijk een weekje over en beleven het leven in de nadagen van het Romeinse Rijk. Zij laten zien hoe het Laat-Romeinse leger eruit zag en trainde. Tijdens deze week zijn er op doordeweekse dagen Romeinse ambachten en dit jaar is er ook een Romeinse markt. Er zijn spullen te koop. In het weekend, op zaterdag 2 en zondag 3 augustus (met 85 Romeinse re-enactors) is er op beide dagen om 13.00 uur een militaire show met uitleg. Om 16.00 uur vindt er een civiele show plaats, want de Romeinse burgers deden ook interessante dingen. Er zijn voldoende zitplaatsen beschikbaar bij deze shows. De vele activiteiten en het samenkomen van re-enactmentgroepen uit heel West-Europa op een unieke en authentieke locatie maken dit evenement zeer bijzonder. Romeinen uit West Europa in Museumpark Orientalis Heilig Land Stichting (Large)