11 mei 2014

Voorlichtingsmiddag “Woningaanpassingen” in de Vriendenkring

Zaterdagmiddag was er in zaal De Vriendenkring in Leuth een goed bezochte voorlichtingsmiddag over “woningaanpassingen” welke was georganiseerd i.s.m. de seniorenvereniging van Leuth. Bewoners van Leuth en Kekerdom waren uitgenodigd om daar te worden voorgelicht, hoe men zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen.  Gastspreker was René Stern, adviseur  van  “Spectrum, partner met Elan” en hij liet d.m.v. lichtbeelden zien, op wat voor wijze het in en om de woning allemaal veiliger gemaakt kon worden. Na de pauze was er een informatiemarkt met veel verschillende kraampjes, waar men vragen kon stellen aan de wijkagent, de brandweer, de wijkverpleegkundige,  een medewerker  van Oosterpoort, iemand die thuis is op het gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning,  een aannemersbedrijf, Doe het Zelfmarkt en een installatiebedrijf en enkele andere. Doel was om iedereen een zo compleet mogelijk beeld te verschaffen van de mogelijkheden om zijn of haar woning zo veilig en comfortabel mogelijk te maken, zodat men er lang in kan blijven wonen. zie de foto’s.DSC_8218 woningaanpassing (Large)