22 maart 2014

Landelijke compostdag ook in de gemeente Ubbergen.

Vandaag was het weer landelijke compostdag. Zo ook in de gemeente Ubbergen. Daar stond al vroeg een lange rij auto’s te wachten voor de ingang van de gemeentewerf. De Rijksstraatweg werd daarbij zodanig geblokkeerd, dat het doorgaande verkeer er moeite mee had. Ook de Duitse bus raakte verstrikt in het “web van wachtende” auto’s. Maar in de loop van de morgen loste deze file op en konden alle “bezoekers’ elk 4 pakken GFT compost mee naar huis nemen. Er waren tussen de 200 en 250 mensen, die compost kwamen ophalen. Deze actie kwam mede tot stand door de Vereniging Afvalbedrijven en de Branche Vereniging Organische Reststoffen. Zij organiseren ieder jaar de Landelijke Compostdag in samenwerking met hun leden en vele gemeenten. Met het eenmalig gratis uitdelen van compost bedanken bedrijven en gemeenten de burgers voor hun inspanning om gft-afval en groenafval gescheiden aan te leveren.┬áBovendien willen zij iedereen kennis laten maken met dit product dat zowel voor de bodem als voor het milieu van grote waarde is. Bij de Branche Vereniging Organische Reststoffen zijn met name de groencomposteerders aangesloten en bij de Vereniging Afvalbedrijven de gft-composteerders. zie de foto’s.DSC_9837compost (Large)