14 maart 2014

Harry de Kuijer stopt met Videoplaza in Ooij.

DSC_7031videoplaza (Large) Wat 28 jaar geleden in Ooij begon als groothandel in spreukentegels kreeg een vervolg in de vorm van Kuijer Geschenkartikelen, een winkel in luxe- en huishoudelijke artikelen. De laatste 25 jaar was daar ook de videotheek onder de naam Kuijer Video en later “Videoplaza” met  de verhuur van de nieuwste films en de verkoop van rook- en zoetwaren, ijs en wat gemakartikelen. Deze bedrijven trokken enkele jaren samen op maar uiteindelijk bleef alleen de videotheek over. Lange tijd was het daar een drukte van belang, VHS videobanden maakten plaats voor DVD en Blu-ray. Vele jaren hebben wij onze klanten een leuke avond kunnen bezorgen met een topfilm, lekker ijsje en ander snoepgoed. Wij zagen verkeringen ontluiken, liefdes ontstaan, jongetjes en meisjes zagen wij later vader en moeder worden die met hun kinderen weer de winkel inliepen. Veel kleine- en grote kinderen kwamen bij ons binnen voor snoep of ijs, maar genoten ook van hun eerste gehuurde Disneyfilm thuis op de buis, ouderen wisten ons te vinden voor hun o.a. rokertjes. Maar dit tijdperk is helaas voorbij… de filmpret is inmiddels ingehaald door met name het (illegaal) downloaden van internet en Video On Demand. Vooral het downloaden is de doodsteek voor veel videotheken geweest. Toch kijken wij tevreden terug op onze jaren in Ooij, veel mensen leren kennen, jong en oud, vooral de laatste weken ook veel waardering, bedankjes en kaartjes mogen ontvangen toen het bericht van onze sluiting rond ging en als klap op de vuurpijl kregen wij onlangs onze “eigen picknickbank” aangeboden op De Speulplek in Ooij, de “Harry de Kuijer” bank. Zo kunnen wij een herinnering achterlaten in Ooij, want wij hadden graag in Ooij blijven wonen maar het woningaanbod op de korte termijn is hier zo schaars dat wij besloten hebben om eind maart naar Nijmegen Noord (Oosterhout) te verhuizen. Wij maken dus de Waalsprong maar zullen Ooij altijd een warm hart toedragen, want ons halve leven verbleven wij hier. Ons pand is verkocht, de schappen zijn vrijwel leeg, sleutel in de hand om definitief te sluiten. Iedereen uit Ooij en de dorpen eromheen: bedankt voor de vele fijne jaren die wij hier kregen. Hartelijke groeten van Harry en Trudy.