7 maart 2014

Demonstratie in Nijmegen

De demonstratie tegen het kabinetsbeleid, welke vanmiddag plaats vond in Nijmegen, had niet het massale karakter waar de organisatie op had gehoopt. Rond 14 uur begonnen de actievoerders van de groep “Nijmegen is het zat” zich te verzamelen op de Nassausingel,  maar de groep werd niet groter dan zo’n 60 tot 70 personen.  Er waren meer toeschouwers en persmensen aanwezig dan de actiegroep zelf groot was.Het aantal toeschouwers en toegestroomde pers was groter dan de actiegroep zelf. Voordat de groep wilde vertrekken werd er door de politie via een megafoon kenbaar gemaakt dat er een noodverordening van kracht was en werden zij er nogmaals op gewezen dat er dus niet op de rijbaan van het Keizer Karelplein mocht worden gelopen. Daarvoor werd de Grote Markt als alternatief aangewezen, maar die plek wilden de actievoerders niet. Het lukte hen vervolgens toch om over het Keizer Karelplein te lopen. Vooraf was door een aantal taxichauffeurs aangekondigd, dat zij het Keizer Karelplein wilden vast zetten, maar omdat ook dat verboden was, ging dat niet door. Het was de bedoeling van de actievoerders geweest om samen met deze taxichauffeurs het Keizer Karelplein te bezetten. Om de zaak niet te laten escaleren is het verkeer dat het Keizer Karelplein op wilde tijdelijk tegen gehouden of omgeleid. Na ongeveer 15 minuten werden de actievoerders door de politie de Bisschop Hamerstraat in geloodst. De stoet trok vervolgens naar het stadhuis, maar daar werden ze niet te woord gestaan en langzaam ging de groep daarna uiteen. Tijdens deze actie werden twee mensen aangehouden, die , tegen de regels in, hun gezicht bedekt hadden.  De initiatiefneemster van de actie krijgt van de politie een proces-verbaal en volgens burgemeester Bruls zal dit voor de organisatie nog wel een staartje krijgen. zie de foto’s DSC_6514demonstratie1 (Large)

 

zie filmpje van Nieuws uit Nijmegen.