16 november 2013

Sinterklaas arriveert weer in Nijmegen

Na Groningen was er vanmiddag de aankomst van Sinterklaas met heel veel Zwarte Pieten op de mistige Waalkade in Nijmegen. Op de Waalkade zelf zag het zwart van de mensen en het leek er op, dat er meer dan ooit naar de Waalkade gekomen waren om Sinterklaas te begroeten en hem een hart onder de riem te steken. Als eerste werd hij, nadat hij voet aan wal gezet had, begroet door burgemeester Hubert Bruls. Nadat ook Sint de hand van veel kinderen geschud had en de Pieten hun pepernoten  en snoep hadden uitgedeeld, sprak de Sint de kinderen vanaf het podium toe, waarbij bleek, dat hij zijn Grote Boek al per post vooruit gestuurd had, doch dat deze nog steeds niet aangekomen was. Daarom had de Hoofdpiet maar gauw een Noodboek gemaakt, waar hij alles in had gezet, wat hij nog uit zijn hoofd wist. Later kwam alles toch nog goed. Daar ook kreeg de Sint van de burgemeester de officiële vergunning om de komende tijd over de daken en de straten van Nijmegen te lopen. De start van de rondgang door de stad, waarbij Sinterklaas begeleid werd door de Stefaantjes en heel veel bewakers, werd wat vertraagd, omdat zijn paar Americo op zich liet wachten. Ook in de stad zelf moest hij wachten voor de Burchtstraat omdat de toezichthouder, die de obstakels moest laten zakken (ondanks dat dit van te voren was afgesproken en hij het ook nog op de camera kon zien) dit pas na enkele minuten deed. Maar alles kwam goed, de rondgang door  het centrum verliep goed en na aankomst op de Grote Markt kon de Sint opnieuw het daar aanwezige publiek vanaf het bordes van het Waaggebouw toespreken. zie de foto’s DSC_3298  Sinterklaas naam-1 (Large)