10 november 2013

1e landelijke Gemeentepicknick in Beek.

Zaterdagmiddag was de  eerste “Gemeentepicknick” van Nederland in de Groene Leefruimte achter het Kulturhus in  Beek .  Het ging hier om de eerste “Gemeentepicknick” , welke  door Stichting Waarde en Landschapsbeheer Nederland ontwikkeld is en door de gemeente Ubbergen is georganiseerd. Wethouder Leidy van der Aalst was de primeur toegezegd . Het is de bedoeling dat deze picknicks daarna ook worden gehouden binnen alle geïnteresseerde gemeentes in Nederland. http://www.waarde.nl/index.htm. Het gebeuren kreeg gelijk landelijke belangstelling van o.a. de TV. Er zijn opnames gemaakt en dit zal worden uitgezonden tijdens het programma “Koffietijd” op maandag 19 november a.s. Helaas kon de wethouder i.v.m. zeer droevige omstandigheden, zelf niet aanwezig zijn. Lodewijk Hoekstra van o.a. Green Kids van RTL, was aanwezig om het feestelijke gebeuren in te luiden. De gemeente hoopt dat er ieder jaar in het voorjaar en in het najaar een “Gemeentepicknick” georganiseerd gaat worden. Het thema voor deze  9e november was “Kastanjes poffen”. Oud en jong in de gemeente was gevraagd (o.a.  via krant, posters en flyers),  om bij te dragen aan deze picknick en met zijn allen er op uit te trekken in het bos onder begeleiding van Stichting wAarde en Landschapsbeheer Nederland. Hiervoor was behoorlijk veel belangstelling. Tijdens de picknick was er muziek  en kon men genieten van allerlei lekkernijen. Annemarie Hendriks (van de Bakker) las voor en de “Beekse Ridder” was aanwezig met allerlei lekker sapjes. zie de foto’s

DSC_8087naam picknick (Large)