29 mei 2013

Feestje voor klas 1d van de Biezenkamp

Omdat juf Jolanda en meester Rini jarig geweest waren en vandaag gezamenlijk met hun klas 1d van basisschool De Biezenkamp in Beek hun verjaardag vierden, hadden ze er iets speciaals van gemaakt. De klas ging vanmorgen te voet vanaf de school naar de Springplank, de loopbrug in Ubbergen om daar over te steken naar het pontje van Persingen. Daar mochten de kinderen, gedeeltelijk op eigen kracht naar de overkant varen. Vandaar ging het hele gezelschap naar landgoed “Buitengast” in Persingen, de boerderij van Geert en Tera Kroes, die de kinderen vervolgens een onvergetelijke morgen bezorgden. De kinderen konden kennis maken met o.a. de grote koeien en de kalfjes en natuurlijk ook met de tractoren, welke in de wei stonden opgesteld. En zelfs de ooievaars op het landgoed konden rekenen op de belangstelling van de kinderen. Omstreeks 13.00 uur werden ze allemaal weer opgehaald door het zonnetreintje van de Stichting Van Steen en Natuur, zodat ze na een korte rondrit door de Ooijpolder weer veilig bij de school konden worden afgeleverd. zie de foto’s.

DSC_7788_Buitengast