22 mei 2013

Gemeente bedankt jongens voor opruimactie

Een cadeaubon en een rondleiding op de gemeentewerf van de gemeente Ubbergen in Beek. Dat was de beloning voor Marc Zweegers en Willem van Delst uit Beek. Beide jongens hadden eerder dit jaar op eigen initiatief het glaswerk opgeruimd dat was achter gebleven na de vernieling door vandalen van een bushaltehuisje aan de Kwartelstraat in Beek. Om de jongens te bedanken ontvingen de  coördinator buitendienst, Theo Willemsen en wethouder Ria Barber ze op dinsdag 21 mei op de gemeentewerf.  De jongens vertelden dat ze tot hun opruimactie waren gekomen omdat er veel oudere mensen in de buurt van de betreffende halte wonen. Ze hadden gelezen dat het glas er al een tijd lag en besloten in actie te komen. De wethouder legde uit dat het glas was blijven liggen na een misverstand tussen de busmaatschappij en de gemeente. Tot eind vorig jaar was de busmaatschappij voor de abri’s verantwoordelijk maar vanaf 2013 ligt de verantwoordelijkheid bij de gemeente. “Dit betekent dat, naast het feit dat vernieling heel vervelend is voor de mensen die gebruik maken van de bushaltes, het ons als gemeente ook nog eens veel geld kan kosten”, zei de wethouder. Aan het eind van de rondleiding kregen Marc en Willem nog een veiligheidshesje en een pen met het telefoonnummer van het meldpunt openbare ruimte. Zelf lijken de jongens hun actie heel gewoon te vinden. Ze begrepen ook goed dat (los van dit voorval) de gemeente niet altijd alles kan doen en er steeds meer verwacht zal worden van de inwoners. Aan Marc en Willem zal het niet liggen. “Jongens, nogmaals bedankt!”, aldus wethouder Barber. Fred Kort maakte de foto’s

P1020059a_copy_copy P1020054