22 mei 2013

Activiteiten ooievaars in Leuth

Frans Bootsma uit Leuth is een ooievaarkenner bij uitstek. Hij heeft de laatste jaren zoveel foto’s van de nesten en de ooievaars in de Ooijpolder gemaakt, dat hij er een boek mee kan vullen. Deze week was hij weer even op pad en zag dat de meeste nesten bewoond waren  en dat bij alle nesten, ook in Groenlanden, wordt gebroed. Met uitzondering van het nest in de Kasteelsehof, waar wel een ooievaarspaartje op geweest is, maar direct daarna het nest verlaten heeft, omdat er iemand onder door liep. Daarna zijn ze niet meer terug gekomen. In |Leuth is meer activiteit met aanvoeren van nestmateriaal, kort wegvliegen en terugkomen met ??? en dat geven aan onzichtbare. En daarvan (in Leuth) heeft Frans weer een aantal prachtige foto’s gemaakt. zie de foto’s.

2013-05-20_Ooievaars__Leuth__056_A__1_

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.