11 maart 2013

Illegale Rode Kruiscollecte

Inwoners van Leuth hadden vrijdagavond twee collectanten met een collecte van het Rode kruis aan de deur. Een jongen en een meisje met rugzakje en een rodekruisjas aan, die daarbij een keykoord met een pasje er aan droegen, belden bij de bewoners aan. Een van de bewoners vertrouwde het niet omdat hem de jas niet echt leek en controleerde dit maandag bij de gemeente en daar bleek, dat het Rode Kruis pas in juni van dit jaar in de gemeente Ubbergen mag controleren. Deze personen konden ook geen vergunning van de gemeente tonen en konden zich niet legitimeren. Omdat de mogelijkheid bestaat dat ze ook nog in de andere dorpen verschijnen adviseert een medewerker van de gemeente Ubbergen de politie te bellen als ze aan de deur komen. Ze zijn illegaal bezig.