11 maart 2013

Groesbeek 4e bij NK Maasheggenvlechten

De op zondag 10 maart 2013 werd voor de 8e keer het Nationale kampioenschap Maasheggenvlechten georganiseerd in Oeffelt. Honderdvijftig deelnemers verdeeld in 38 teams deden mee, in de strijd om de gouden hiep.  Het team van IVN de Maasvallei, bestaande uit Jos en Maarten Arts, Robert Hermsen en Fridie Jacobs, dat vorig jaar de Gouden hiep won, bleek ook dit jaar de mooiste heg gevlochten te hebben. De tweede plaats ging naar het semi profesioneel team van het Heggengilde uit de Betuwe, bestaande uit Lex Roeleveld en Peter Ceelen. Dit team won tevens de eerste prijs, die door de  Engelsen beschikbaar werd gesteld, voor “the best cutting hedge”. De derde plaats was voor het team van het Rooise Landschap uit Sint Oedenroede.De vierde plaats was voor het team van Landschapsbeheer Groesbeek, bestaande uit Henk Eiholt, Toon Lamers en Peter Pouwels, die voor de derde keer op rij op het podium stonden.  Enkele teams hadden ongelukkig geloot en moesten hun klus zien te klaren op een erg natte ondergrond. Ze stonden soms tot wel dertig centimeter met hun voeten in het water en de modder. Ondanks de slechte weerverspellingen waren er toch nog ruim drieduizend bezoekers op het evenement afgekomen.  Het NK Maasheggenvlechten wordt georganiseerd door de Stichting Landschapsbeheer Boxmeer en IVN De Maasvallei, in samenwerking met o.a. Staatsbosbeheer en de Gemeente Boxmeer.zie de foto’s van Sjaak Pouwelsen.

Maasheggenvlechten_10-03-2013_003

 

 

Op 10 maart 2013 behaalde het Vlechtheggenteam Rooi, vlechters van IVN Rooi en Roois Landschap de 3e prijs! Lees meer …
In onderstaand fotoalbum een indruk van de wedstrijd, ook de teams van Natuur-en milieucentrum Schijndel en Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden die deelnamen aan de cursus “Vlechtheggen in Het Groene Woud” waren van de partij.
Link fotoalbum/Henri van Weert:
NK Maasheggenvlechten 10 maart 2013 Deelnemers Groene Woud

Filmjes door anderen gemaakt tijdens het kampioenschap:
Damon Peacock, Hedgelaying Competition Oeffelt: Youtube link. Engelstalige impressie.       Op het einde van dit filmpje staat de prijsuitreiking.
Tunnis, Oeffelt film 2013 Maasheggenvlechten: Youtube link. Op deze film staat het       team van Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden en het team van Provincie       Noord-Brabant.
Erfgoed Brabant, NK Maasheggen Marius Grutters over gereedschap: Youtube link.

 

kijk even naar het filmpje. Op het eind staat de prijsuitreiking.

http://m.youtube.com/#/watch?v=DntKGawZe5g&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DDntKGawZe5g