31 januari 2013

Bord Speulplek in Ooij geplaatst

Door het plaatsen van een nieuw, door de kinderen zelf geschilderd bord met de naam van het nieuwe speelterrein, komt “De Speulplek” in Ooij weer een stapje dichterbij!  Woensdagmiddag waren ouders en kinderen uit Ooij uitgenodigd om gezamenlijk het bord te schilderen en te plaatsen in de Ooijse Graaf, waar het nieuwe speelterrein gerealiseerd gaat worden. De kinderen mochten zelf op het bord schilderen en daarbij hun naam vermelden. Het bord is daarna geplaatst en zo kan niemand meer ontgaan dat “De Speulplek” er komt. Bij de plaatsing waren ook vertegenwoordigers van de aannemer Vermeulen, woningbouwvereniging Oosterpoort en de gemeente aanwezig. zie de foto’s

DSC_6595Speulplek

SPEULPLEK IN OOIJ WEER EEN STAP DICHTERBIJ

Het gebied de Ooijse Graaf waar eerst woningen gebouwd zouden worden, wordt voorlopig “De Speulplek” van Ooij. Op woensdag 30 januari hebben de actieve bewoners van“Ooijse Graaf wordt Speulplek”, samen met kinderen uit het dorp een bord beschilderd met daarop de naam “Speulplek”. Het barre weer kon het enthousiasme niet temperen en de ongeveer 25 kinderen trotseerden de hagel en regen zonder problemen. Het bord is door de kinderen beschilderd en neergezet vlakbij een van de heuvels in het gebied.
De gemeente  had toestemming verleend voor het bord en dus gingen de enthousiaste “Speulplekkers”aan de gang. Ze benaderden de bedrijven Dorus Daamen, aannemer Vermeulen en schildersbedrijf Michel Verriet. Deze bedrijven stelden gratis materiaal en machines ter beschikking waarmee het bord geplaatst en beschilderd kon worden. Woningcorporatie Oosterpoort ondersteunt dit bewonersinitiatief van harte en draagt bij in de kosten die de actieve bewoners  maakten voor chocomel en lekkers voor de kinderen. Ook in de toekomst wil Oosterpoort het project blijven ondersteunen. Het initiatief moet wel bij de bewoners zelf vandaan komen. Voor de “Speulplekkers” is dat geen probleem. Binnenkort wordt op de basisschool “Op Weg” in de lessen uitleg geven over de mogelijkheden die de Speulplek biedt. De kinderen kunnen dan zelf een ontwerp maken voor de plek achter hun school. De ideeën uit de ontwerpen worden vertaald door een landschapsarchitect in een inrichtingsschets. Op basis hiervan kan een begroting gemaakt worden en kan subsidie aangevraagd gaan worden. Dat ziet er allemaal goed uit, waardoor waarschijnlijk al voor de zomer van 2013 de eerste werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Binnenkort is weer overleg met de gemeente, die het initiatief ook van harte ondersteunt.  De bewoners worden de komende periode via een Nieuwsbrief op de hoogte gehouden. Inmiddels is er al een website met de naam: www.despeulplek.nl. Deze is in februari actief. Reageren of meedenken kan via info@despeulplek.nl.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.