28 september 2012

50 schapen gestolen in de Ooijpolder

In de nacht van woensdag op donderdag zijn van schapenhouder Wilbert Verriet uit Erlecom/Wercheren schapen uit de wei gestolen. Het gaat om een koppel van 50 schapen. Het weiland was afgesloten d.m.v. een hek met slot. We denken dat het zeker om professionele schapendieven gaat, anders zou dit niet gelukt zijn. Het koppel bestaat uit jonge Swifter en Swifter x Texelaar ooitjes welke op dit moment allen een paarse streep over de rug hebben, ook zit er in het koppel een Bleu de maine ram. De schapen liepen in de wei aan de Kerkdijk en de Thornsestraat langs het fietspad richting Leuth. (Thornsemolen) We willen graag weten of mensen iets gezien hebben. Alle informatie is welkom! Tel. 06-20744645. zie de foto’s

DSC_6191schapen

Schapenhouder Wilbert bij het hek waar zijn schapen achter liepen. Gelukkig bleken het achteraf “maar” 41 te zijn.