20 september 2012

Waarschuwing voor oplichters dakgootreiniging.

Vanmiddag zijn bij een woning in Ooij twee oost-Europees uitziende mannen aan de deur geweest, die vroegen of ze een dakgootreiniging mochten uitvoeren. De beide mannen spraken Duits en hadden een rood busje bij zich. De betreffende bewoner vertrouwde het niet en is gaan googelen en kwam daarbij op een website uit, www.dakreiniginginfo.nl waarop gewaarschuwd werd voor deze personen. Het vermoeden bestaat, dat deze mannen bij meer woningen in de omgeving zullen proberen hun diensten aan te bieden, temeer omdat ze later nog steeds in Ooij gesignaleerd werden. Bij LEES MEER zijn relaas. Vanmorgen, 21 september waren die lui er weer. Ditmaal autonummer gezien, zomeldt de bewoner. t.w. Duits nummerplaat HB-AB-307 merk Mercedes,  kleur rood met een gele halfronde cirkelop de zijkanten.

20 sept. 2012

In de buurt van Nijmegen vandaag bezoek gehad van 2 redelijk Duits sprekende mannen met licht getint uiterlijk (vermoedelijk .zuid-oosteuropees) in een rode bus met een wit nummerbord. (KLE ……). Een van de twee was erg vlot van de tong. Deze persoon was ong. 26 jaar oud. De andere iets ouder en groter. Beiden waren erg fors gebouwd en als echte bouwvakkers gekleed.
Ze boden aan om enkel dakpannen  te reinigen, zodat ik het resultaat kon zien om daarna te beslissen om het hele dak te laten doen. Ik moest wel vandaag beslissen. Ik heb dit uiteraard niet gedaan en bedenktijd genomen. Dat was oke ,maar moest wel morgen beslissen want anders was zijn goedkope aanbieding niet meer geldig. Dit in verband met het feit dat ze nu in deze regio werkzaam waren. Op zich al verdacht omdat hij zei dat hij een filiaal had in Kleve. Hij had ook een folder bij zich van het moederbedrijf in Bremen. t.w. Fa. Steinbach & Co. De brochure leek erg echt en profesioneel.

 

Toen ze weg waren heb ik even op internet gegoogled en zag meteen dat er iets niet pluis was. De link is als volgt :

www.dakreiniginginfo.nl/oplichters-met-dakreiniging/

 

De brochure  (Emalux Dak Coating) was nl. letterlijk in het Nederlands vertaald uit een folder van verffabriek Emalux uit Amrich.  Dus niet uit Bremen.

De reviews die ik op bovengenoemde side heb gevonden waren allemaal van gelijke strekking. Iedereen waarschuwde voor dit soort praktijken en daarin stonden wel erg veel overeenkomsten met de praktijk van deze heren. Zelfs dezelfde firmanamen werden soms in die reviews  gebruikt. Wel stond in die reviews dat het meestal Engels sprekende mensen waren en soms Duitstalig.

Wees dus gewaarschuwd,want ze zijn in deze regio dus actief.

Mensen LET OP !!!!!