21 augustus 2012

Brood gedumpt op de Zwarte Weg op de Vlietberg

Medewerkers van FREE Nature hebben op dinsdag 21 augustus een partij brood gevonden op de Zwarte Weg ter hoogte van natuurgebied Oude Waal op de Vlietberg in Ooij. Het brood was gedumpt tussen de veeroosters, waar de runderen en paarden kunnen oversteken van de noord naar de zuidkant. Naar de motieven van de voormalige eigenaar van dit brood kunnen we alleen maar gissen. Feit is dat FREE Nature niet blij is met dit soort ‘bijvoer acties’.Ten eerste hebben de dieren ten alle tijden voldoende te eten. Zeker nu in het groeiseizoen. Te veel eten kan de dieren in gevaar brengen. Bijvoorbeeld kan bij paarden koliek (is een soort buikpijn) ontstaan. Een ander aspect is dat de dieren nu brood niet kennen, waardoor ze ook niet opdringerig worden als er mensen langs wandelen met een lunch pakket in hun rugtas. Voor het welzijn van mens en dier willen we dat zo houden. Indien de dieren gewend zijn om gevoerd te worden, worden ze agressief, juist naar mensen die ze NIET voeren. Het is de ervaring dat als een dier eenmaal dit gedrag ontwikkeld heeft, hij of zij dat niet meer afleert. Waardoor het afmaken van dat dier de enige oplossing. Fokko Erhart, FREE Nature. zie de foto’s

DSC_8507brood