19 augustus 2012

Ivo Hendriks nieuwe koning van schutterij Eendracht Ooij.

De 36 jarige Ivo Hendriks uit Ooij wordt tijdens de Ooijse kermis in september de nieuwe koning van schutterij Eendracht in Ooij.In een duel met twee andere gegadigden, zijn partner Wilma Heinen en Netty Huisman, gelukte het Ivo om bij het 42e schot de vogel van de paal te schieten. Samen met zijn partner Wilma zullen zij op de zondag van de Ooijse kermis tot Koning en Koningin van de schutterij worden gekroond, waarbij ze het huidige Koningspaar Ton en Marian Thomassen zullen opvolgen. Het koningsschieten van schutterij Eendracht was deze keer op een andere wijze opgezet als voorgaande jaren. Zo werd al om 13.00 uur begonnen met een brunch voor alle leden in dorpshuis De Sprong, waarbij ook een aantal leden gehuldigd werd. Mia van der Mee-Eeren kreeg de zilveren speld voor haar 25 jarig lidmaatschap, terwijl Til van den Brink-Verriet en Wil Brugman elk de gouden speld opgespeld kregen voor hun 40 jarig lidmaatschap. Commandant Mies Reijnen kreeg vervolgens uit handen van de voorzitter van de Federatie Rijk van Nijmegen-De Betuwe de gouden draagpenning van de Kring voor buitengewone verdiensten aan de Kring en  voor de schutterijen en Gilden in het algemeen. I.v.m. de tropische temperaturen werd vervolgens afgezien van een muzikale rondgang door het dorp en werden de schietwedstrijden en het Koningsschieten op een nieuwe plek gehouden op het grasveld achter dorpshuis de Sprong. Een prachtige, gezellige locatie, waar zeker een vervolg (met meer bekendheid in het dorp) op moet komen. Daar werd ook voor het nieuwe en het oude koningspaar en voor de nieuwe (en tevens oude, want hij was het dit jaar ook)  jeugdkoning, Justin van den Brink, alsmede voor het keizerspaar Pieter Corté en Marian Engelen, gevendeld. zie de foto’s.
DSC_7603

De uitslagen van het Koningschieten 2012 zijn als volgt:
1e prijs, de kop: Anneke Baron-de Vries.
2e prijs, rechter vleugel: Fred Schel
3e prijs, linker vleugel: Dave Reijnen
4e prijs, staart: Marian Engelen.
Jeugdkoningschieten: 1e en 3e prijs: Dion van der Griend;
2e prijs: Marleen Willemsen;
4e prijs: Anton legerstee.
Wipschieten voor de Jan Reijnenbokaal:
1e prijs: Pieter Corté.
2e prijs: Frans Verstege
3e prijs: Marian van der Schans.
Koning: Ivo Hendriks.
jeugdkoning: Justin van den Brink.