12 juli 2012

Pastoor Dohmen vertrekt en pastoor Janssen komt

Op zondag 22 juli om 10.30 uur zal de feestelijke inhuldiging plaats vinden van pastoor Henk Jansen in de H. Bartholomaeuskerk te Beek. Henk Janssen is op 1 maart j.l. door de bisschop van Den Bosch benoemd tot pastoor van Heilige Bartholomaeusparochie. Daarbij is hij ook de beoogd pastoor van de nieuwe Polderparochie, waaronder ook Ooij en Leuth vallen en die naar verwachting op 1 juli 2013 van start zal gaan. De verwachting is dan dat hij tegen die tijd officiëel wordt geïnstalleerd. Met ingang van 1 augustus zal de huidige pastoor van Ooij en Leuth, pastoor Theo Dohmen, uit de parochies H.Hubertus en H. Remigius vertrekken omdat hij terug gaat naar Frankrijk, waar hij voorheen al 30 jaar gewoond en gewerkt heeft. Van de bisschop in Perpignan (Frankrijk) heeft hij een benoeming gekregen om in dat bisdom te gaan werken. Pastoor Dohmen wil geen officiëel afscheid in deze beide parochies maar hij wil zijn laatste Eucharistieviering in de H. Remigiuskerk te Leuth houden op zaterdag 28 juli as. om 19.00 uur en in de H. Hubertuskerk te Ooij op zondag 29 juli om 10.30 uur, waarbij hij zijn parochianen op passende wijze zal bedanken. Bij de nieuwe Polderparochie zullen de parochies in Millingen, Kekerdom, Leuth, Ooij en Beek-Ubbergen  samen gaan in één parochie. Pastoor Dohmen heeft vanaf april 2009 in de polder gewerkt.

DSC_4206_pastoor_Dohmen_copyDSC_5860_Henk_Janssen-1_copy

Links pastoor Dohmen, rechts pastoor Janssen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.