18 mei 2012

Opening Heel je lichaam in de Beekse Pelmolen

Op Hemelvaartsdag vond de opening plaats van “Heel je lichaam” in de Pelmolen in Beek. Slechts weinigen kennen dit mooie plekje in Beek, dat is gelegen op de Heuvelrug, tussen  het Hotel de Musschenberg en de voormalige Trog, aan de Rijksstraatweg in Beek. Het pand is van binnen behoorlijk aangepast en is nu een prachtige plek geworden voor cursussen en workshops voormensen die goed met hun gezondheid bezig zijn. Tot en met  zondag zijn er vanaf 10.00 tm 17.00 uur uur elk uur proefworkshops. (zaterdag vanaf 10.30 uur). zie de foto’s.
DSC_0351_Pelmolen

BEEK- Met Hemelvaart openen de koetsdeuren van de Pelmolen zich tijdens het Open Huis op donderdag 17 mei tussen 10.00 en 17.00 uur. Op zaterdag 19 en zondag 20 mei van 10.00 tot 17.00 uur zijn er diverse gratis proefworkshops voor iedereen die vrijblijvend mee wilt doen! Op www.heeljelichaam.nl kun je het meer gedetailleerde programma bekijken. Heel je Lichaam is gericht op een holistische en helende aanpak voor gezondheid
van lichaam, geest en ziel. Deze aanpak is gebaseerd op de eeuwenoude wijsheid van Vedanta (een oorspronkelijke tak van het Hindoeïsme) en op 5 basis punten die een mens gezond houden. Dit zijn: een goede manier van
bewegen, want dit zorgt voor het noodzakelijke ‘doorsmeren’ van de gewrichten, spieren, kraakbeen en andere delen van het lichaam door het vergroten van de bloedcirculatie en de flexibiliteit. Een goede manier van ademhalen,
want dit houdt ons lichaam in contact met zijn ‘batterij’ (de solar plexus) waar veel energie zit opgeslagen. Een goede manier van ontspannen, dit zorgt voor de nodige ‘afkoeling’ van ons lichaam om effectiviteit van lichaam en
geest te vergroten. Een goede manier van eten, zorgt ervoor dat we de juiste bouwstenen hebben om ons lichaam in stand te houden. En als laatste, een goede manier van denken & mediteren omdat dit ervoor zorgt dat je ‘in control’ blijft over je lichaam en je geest. Dit doen we vanuit de Pelmolen, bij Palland op één van de mooiste plekken van ons land. Deze prachtige locatie willen we graag inzetten voor de ontwikkeling van iedereen die daarin interesse heeft. Daarom worden er diverse workshops & cursussen gegeven door verschillende experts zodat gezamenlijk een werkelijk holistische aanpak aangeboden wordt. Zie ook www.heeljelichaam.nl . U bent van harte welkom om mee te doen met een (proef)workshop of cursus.