29 april 2012

Brandweer helpt ambulance

Er is de laatste tijd vaak gesproken of het nu wel nodig is of de brandweer met minimaal 6 mensen, inclusief een bevelvoerder moet uitrukken als er een melding komt. Zaterdagavond was weer zo’n geval, dat dat niet echt nodig is. De brandweer van Ubbergen kreeg een melding om assistentie te gaan verlenen aan een ambulance, die naar de Karperstraat moest. Deze melding kwam, zonder dat van de zijde van de ambulance gecontroleerd was of dat nu wel echt nodig was, want beide voertuigen kwamen kort na elkaar op de locatie aan. Daar bleek dat een bewoonster naar het ziekenhuis moest omdat ze de dag daarvoor aan haar been geopereerd was en daar nu problemen mee had en op de eerst etage zat. Er moest waarschijnlijk extra mankracht bij komen om haar te tillen. Maar bij aankomst van beide voertuigen bleek ze al in de kamer te zitten. De brandweermensen konden even helpen bij het “klaar maken van het bedje” maar konden verder onverichterzake weer naar de kazerne terugkeren. Maar ze waren er weer even uit geweest op hun vrije zaterdagavond. zie de foto’s.

DSC_0848_brandweer