24 april 2012

Afsluiting Ooijse Bandijk voor aanleg tunnels

De Ooijse Bandijk in Ooij tussen de Hezelstraat en de Leuthsestraat is deze week afgesloten voor alle verkeer i.v.m. de aanleg van 7 amfibieëntunnels door de dijk. Als extraatje wordt er een zeer bijzonder amfibieënscherm aangelegd. De aanleg van deze amfibieënvoorzieningen vinden plaats op de Ooijse Bandijk bij natuurgebied de Oude Waal. Het scherm heeft een opmerkelijk constructie, dat een bijzondere landschappelijk inpassing mogelijk maakt. Het wordt namelijk aangelegd in het dijktalud van de kroon van de winterdijk, zonder dat het vrije zichtveld wordt weggenomen. Door de vorm die het scherm heeft, functioneert ook als een 700 meterlange zitbank: Een extraatje voor iedereen die vanaf de dijk wil genieten van het uitzicht. En ook de schapen kunnen de tunnels gebruiken om naar de Oude Waal te kijken. Glimlach zie de foto’s

DSC_8373_Ooijse_Bandijk