19 april 2012

Inwoners Oostenrijkse plaats Fucking houden plaatsnaam

De naam van de Oostenrijkse plaats Fucking (net over de grens bij Beieren) wordt voorlopig niet veranderd. Dat heeft de burgemeester van die plaats, Franz  Meindl, besloten. Vandaag stond in diverse kranten in Nederland het nieuws, dat veel inwoners van die naam af wilden. De plaatsnaam zorgt steeds weer voor discussies. Veel burgers storen zich aan de betekenis van het woord in het Engels. Ook zijn er zijn grapjassen die zich in niet mis te verstane poses langs de weg laten fotograferen bij het plaatsnaambord. Tevens worden de plaatsnaamborden regelmatig gestolen. Het zijn dan ook vooral burgers die in de buurt van de Fucking-borden wonen die willen dat de plaatsnaam wordt gewijzigd. Anderen tillen er niet zo zwaar aan, maar denken meer aan de kosten voor nieuw briefpapier. Zolang er geen consensus is tussen de Fuckingers, wil de burgemeester niet beginnen aan een naamsverandering, aldus Oostenrijkse media. Hier is één van die poses.

DSCF4282_Fucking