5 april 2012

Ooijse scholieren ruimen vuil met Staatsbosbeheer

Donderdagmiddag was er voor de leerlingen van groep 7 en 8 van baisschool Opweg in Ooij, op uitnodiging van Staatsbosbeheer, de gelegenheid om gezamenlijk het vuil op te ruimen, dat was aangespoeld tijdens het hoogwater van de afgelopen winter in de uiterwaarden van de Ooijpolder. Ook zij gingen  onder leiding van de boswachters Berry en Rick aan de slag aan de Waal, achter de Bisonbaai. Veel hoefde daar niet geruimd te worden, want het leek wel, of anderen hen al voor geweest waren, maar na hun vertrek, bleef er in ieder geval een schone oeverrand achter. Een deel van hen werd gefilmd door een TV ploeg van TV Nijmegen en als prachtige bijkomstigheid kwamen ook nog heel veel Konikpaarden en Gallowayrunderen hen met een bezoek vereren, zodat deze beesten van heel dichbij bekeken konden worden. De opruimactie werd afgesloten met koek en limonade. zie de foto’s

DSC_0934_Opweg

)